Blokiran račun Validusa

Bez autora
May 03 2010

Varaždinski Validus danas je putem Zagrebačke burze izvijestio da je račun društva u blokadi od strane vjerovnika – kreditnih i financijskih institucija, radi dospjelih, a neplaćenih potraživanja. Društvo je početkom veljače započelo pregovore s inozemnim strateškim investitorom, radi rješavanja nelikvidnosti i financijskog restrukturiranja. Pregovori iz predmetne točke ušli su u završnu fazu te je predviđeno sklapanje ugovora kojim jedno od društava strateškog investitora pristupa dugovima koje Validus ima prema trećima te kojim se isto obvezuje osigurati adekvatne garancije dane od strane strateškog investitora. Sklapanje ugovora o pristupanju dugu očekuje se tijekom ovog tjedna, no o tom poslu do sada nije sklopljen obvezujući dokument. Pristupanjem dugu treće osobe i pribavljanjem adekvatnih garancija, društvu bi se omogućio nastavak redovnog poslovanja i potpuna deblokada računa. Nastavno na proces refinanciranja, po njegovu završetku, strateški je investitor zainteresiran i za izravno investiranje u sam portfelj društva kao i za eventualnu dokapitalizaciju unosom tražbina u temeljni kapital, stoji u priopćenju.

Blokiran račun ValidusaVaraždinski Validus danas je putem Zagrebačke burze izvijestio da je račun društva u blokadi od strane vjerovnika – kreditnih i financijskih institucija, radi dospjelih, a neplaćenih potraživanja.

U priopćenju se dalje kaže da je društvo početkom veljače započelo pregovore s inozemnim strateškim investitorom, radi rješavanja nelikvidnosti i financijskog restrukturiranja. Pregovori iz predmetne točke ušli su u završnu fazu te je predviđeno sklapanje ugovora kojim jedno od društava strateškog investitora pristupa dugovima koje Validus ima prema trećima te kojim se isto obvezuje osigurati adekvatne garancije dane od strane strateškog investitora.

Sklapanje ugovora o pristupanju dugu očekuje se tijekom ovog tjedna, no o tom poslu do sada nije sklopljen obvezujući dokument, navodi se u priopćenju. Pristupanjem dugu treće osobe i pribavljanjem adekvatnih garancija, društvu bi se omogućio nastavak redovnog poslovanja i potpuna deblokada računa, kažu iz Validusa.

Nastavno na proces refinanciranja, po njegovu završetku, strateški je investitor zainteresiran i za izravno investiranje u sam portfelj društva kao i za eventualnu dokapitalizaciju unosom tražbina u temeljni kapital, stoji u priopćenju.

Hanfa je na današnjoj izvanrednoj sjednici donijela rješenje kojim se Zagrebačkoj burzi nalaže da bez odgode privremeno obustavi trgovanje dionicama Validusa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik